Parajlepény

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 450 g krémes parajpüré
  • 6 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg edámi sajt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés:

Kevés olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parajt, a kétféle reszelt sajtot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejjel habosra kevert tojást is. Sózzuk, borsozzuk és egy kivajazott gyümölcskenyér formába öntjük. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, cikkekre vágva forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos rakottas

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Húsvét-utáni zöldséges torta

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Új keresés

Válasszon diétát: