Receptkereső

Téli rakottas

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 50 dkg kelbimbó#A mártáshoz: 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1/2 l zsírszegény tej

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk. A kelbimbót szintén megtisztítjuk, megmossuk, kettévágjuk. A karfiollal tűzálló tálba szórjuk. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymákat, hozzáadjuk a paprikát, a kukoricalisztet, kevés sót és tűz fölött sűrűre keverjük. Óvatosan hozzáöntjük a szójatejet úgy, hogy sima mártást kapjunk. Ezt a mártást öntjük a karfiolos keverékre. A tálat lefedjük, előmelegített, forró sütőben, kb. 30 percig sütjük. Levesszük a tetejét és fedő nélkül még 5 percig sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Töltött-rántott sajt

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos pite

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Nagymama kedvenc kosara

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: