Gombás-spenótos csirkeszeletek
Hozzávalók:
- 30-30 dkg csirkemellfilé
- spenót és csiperkegomba
- 2 narancs
- 2 dkg vaj
- 8 dkg zsemlemorzsa
- őrölt bors
- só#A sütéshez vaj
Elkészítés:
A csirkehúst forró gőz fölött 15 perc alatt megpároljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A narancsok levét tálba öntjük, hozzáadjuk a húscsíkokat és 10 percig pácoljuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, kinyomkodjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló cseréptálat vagy jénait és rétegeket rakunk bele: alulra a spenót kerül, rá a csirke, arra a gomba és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak. Minden réteget sózunk, borsozunk és meglocsoljuk a páclével. Az egész tetejére zsemlemorzsát és vajforgácsokat szórunk és előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük. Magos kenyeret kínálhatunk mellé.
Hasonló receptek
Meglepetésburgonya
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges pulykacsíkok wokban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borjútekercs zöldségekkel
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes