Zöldséges húsos ragu

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Gluténmentes, Laktózmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány hús
  • 25 dkg burgonya
  • 15 dkg sampinyon gomba
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 húsos pirospaprika
  • 1 húsos zöldpaprika
  • 10 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • szójaszósz

Elkészítés:

A hagymát karikákra szeljük és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt húst, a zúzott fokhagymát és borsozzuk. A húst meg kell pirítani és mikor levet ereszt, lefedjük, dinszteljük, míg puha lesz. Időközben a zöldségeket csíkokra szeleteljük. A húshoz legelőször a répát adjuk, mikor félig megpuhult, hozzátesszük a paprikát és a végén a brokkolit, a gombát és dinszteljük együtt még pár percig. A burgonyát szintén csíkokra vágjuk és megsütjük a megmaradt vajon és olajon. Mikor elkészült, összekeverjük a húsraguval és még egyet rottyantunk rajta, hogy a burgonya magába szívja a szaftot. Ízlés szerint szójaszósszal vagy egy kis erős paprikával pikánsabbá tehetjük.

Hasonló receptek

Gombás-sajtos lecsó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kalapos karfiol

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Tarka burgonyatál

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: