Rizssaláta édes-savanyú mártással

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg (konzerv) kukorica
  • 12 (konzerv) minikukorica
  • 2 főtt tojás
  • 3 dkg mazsola
  • 20 dkg (konzerv) ananászkocka
  • 15 dkg mogyoró
  • 25 dkg szeletelt sonka#A mártáshoz: 2 citrom (leve)
  • 15 dkg (tisztított húsu) grépfrút
  • 4 evőkanál olaj
  • néhány csepp szójaszósz

Elkészítés:

A rizst sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kukoricákat lecsöpögtetjük. A tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat félretesszük, a fehérjét apróra vágjuk. A rizst a kétféle kukoricát, a tojásfehérjét, a mazsolát, az ananászt és a grépfrútot mély tálba öntjük. A mártáshoz a hozzávalókat simára keverjük, majd sóval ízesítjük, a salátára öntjük és összekeverjük. Folpackkal lefedjük és 2 órára hűtőbe tesszük. A mogyorót teflon serpenyőben megpirítjuk. A sonkát vékonyan felszeleteljük. Tálaláskor a salátát még egyszer megkeverjük, a tojássárgákat szitán áttörjük, a saláta tetejére szórjuk, végül a mogyoróval és a sonkával megszórjuk.

Hasonló receptek

Kaliforniai burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diétás halsaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egyszerű brokkolisaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: