Receptkereső

Rizssaláta édes-savanyú mártással

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg (konzerv) kukorica
  • 12 (konzerv) minikukorica
  • 2 főtt tojás
  • 3 dkg mazsola
  • 20 dkg (konzerv) ananászkocka
  • 15 dkg mogyoró
  • 25 dkg szeletelt sonka#A mártáshoz: 2 citrom (leve)
  • 15 dkg (tisztított húsu) grépfrút
  • 4 evőkanál olaj
  • néhány csepp szójaszósz

Elkészítés:

A rizst sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kukoricákat lecsöpögtetjük. A tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat félretesszük, a fehérjét apróra vágjuk. A rizst a kétféle kukoricát, a tojásfehérjét, a mazsolát, az ananászt és a grépfrútot mély tálba öntjük. A mártáshoz a hozzávalókat simára keverjük, majd sóval ízesítjük, a salátára öntjük és összekeverjük. Folpackkal lefedjük és 2 órára hűtőbe tesszük. A mogyorót teflon serpenyőben megpirítjuk. A sonkát vékonyan felszeleteljük. Tálaláskor a salátát még egyszer megkeverjük, a tojássárgákat szitán áttörjük, a saláta tetejére szórjuk, végül a mogyoróval és a sonkával megszórjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: