Receptkereső

Rizssaláta édes-savanyú mártással

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg (konzerv) kukorica
  • 12 (konzerv) minikukorica
  • 2 főtt tojás
  • 3 dkg mazsola
  • 20 dkg (konzerv) ananászkocka
  • 15 dkg mogyoró
  • 25 dkg szeletelt sonka#A mártáshoz: 2 citrom (leve)
  • 15 dkg (tisztított húsu) grépfrút
  • 4 evőkanál olaj
  • néhány csepp szójaszósz

Elkészítés:

A rizst sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kukoricákat lecsöpögtetjük. A tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat félretesszük, a fehérjét apróra vágjuk. A rizst a kétféle kukoricát, a tojásfehérjét, a mazsolát, az ananászt és a grépfrútot mély tálba öntjük. A mártáshoz a hozzávalókat simára keverjük, majd sóval ízesítjük, a salátára öntjük és összekeverjük. Folpackkal lefedjük és 2 órára hűtőbe tesszük. A mogyorót teflon serpenyőben megpirítjuk. A sonkát vékonyan felszeleteljük. Tálaláskor a salátát még egyszer megkeverjük, a tojássárgákat szitán áttörjük, a saláta tetejére szórjuk, végül a mogyoróval és a sonkával megszórjuk.

Hasonló receptek

Tormás-almás cékla

Saláta, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Feta sajtos saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Jércesaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: