Paradicsomos-spenótos tésztasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 35 dkg masnitészta
  • 35 dkg spenót
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • fél fej lilahagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 4 evőkanál tökmagolaj vagy olívaolaj
  • 10 dkg fetasajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát sós vízben szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben megmossuk a spenótot, ha nagyobb levelű, akkor kisebbekre tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük. Salátaöntetet készítünk az ecetből, sóból, borsból és olajból. A langyos tésztát egy nagy tálban a spenóttal, a paradicsommal, a hagymával és a fetával összekeverjük, ráöntjük az öntetet és jól beleforgatjuk.

Hasonló receptek

Kefíres-sajtos saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almás kukoricasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Almás sajtsaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: