Orosz hússaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg sült/főtt hús
- 20 dkg ecetes uborka
- főtt
- füstölt nyelv/sonka
- 30 dkg főtt burgonya
- 30 dkg alma
- tartármártás
- 3 főtt tojás
- őrölt bors
- mustár
- citrom
- só
Elkészítés:
A húst, a héjában főtt burgonyát, a meghámozott uborkát, az almát és a főtt tojást egyenletes csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, mustárt, citromlevet adunk hozzá, majd összekeverjük a tartármártással. A tetejére metéltre vágott füstölt nyelvet / sonkát szórunk. Ha kész, pár órát hűtőben érleljük.
Hasonló receptek
Diós almasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség
Nyers vegyes zöldségsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Olaszos saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes