Őszibarackkal töltött csirke
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 600 g csirkemell filé
- 130 g őszibarack
- 1 db tojás
- 1 db teljes kiőrlésű zsemle
- 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
- 1 mokkáskanálnyi reszelt gyömbér
- 2 evőkanál
- olívaolaj
- Tengeri só.
Elkészítés:
A csirkemelleket leöblítjük, majd a szeleteket félbevágva kihajtjuk, enyhén kiklopfoljuk és besózzuk. Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, a magját kivesszük, és apró kockákra szeleteljük. A tojást keményre főzzük, majd lereszeljük. A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk, és az őszibarackhoz adjuk a tojással, szerecsendió-, és gyömbér-reszelékkel együtt, és alaposan összegyúrjuk. Minden csirkemellbe teszünk egy-egy adagot, és becsomagoljuk a tölteléket a húsba. Ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük. Olajozott tepsibe tesszük a húsokat, kevés vízzel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 200°C-on lefedve sütjük. Ha már pirosra sült, a fóliát levesszük, és megpirítjuk a tetejét aranybarna színűre. Tápérték egy adagban: Energia: 232 kcal, Szénhidrát: 10 g, Fehérje: 25,5 g.
Hasonló receptek
Chilis brokkoli, édesburgonya pürével
Főétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tojáspörkölt
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Fűszeres kuszkusz
Főétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes