Májpástétom vajastésztában
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas tészta
- 60 dkg kacsamáj
- kakukkfű
- brandy
- fél dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 2 darab tojás
- 2 darab zsemle
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A máj felét daráljuk meg az áztatott zsemlével együtt, majd ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és brandy-vel. Gyúrjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. A másik felét daraboljuk kisebb kockákra, majd keverjük hozzá a májpéphez. Egy közepes sütőformát béleljünk ki vékonyra nyújtott tésztával, töltsük bele a masszát, majd zárjuk le a formát. A leeső tésztadarabokkal díszítsük a tetejét, majd előmelegített sütőben, 170-180 C-on süssük addig, míg szépen megpirul. Diós-almás salátával kínálhatjuk.
Hasonló receptek
Tejfölös tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenót főzelék
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes