Májpástétom vajastésztában

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta
  • 60 dkg kacsamáj
  • kakukkfű
  • brandy
  • fél dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 darab zsemle
  • őrölt bors

Elkészítés:

A máj felét daráljuk meg az áztatott zsemlével együtt, majd ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és brandy-vel. Gyúrjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. A másik felét daraboljuk kisebb kockákra, majd keverjük hozzá a májpéphez. Egy közepes sütőformát béleljünk ki vékonyra nyújtott tésztával, töltsük bele a masszát, majd zárjuk le a formát. A leeső tésztadarabokkal díszítsük a tetejét, majd előmelegített sütőben, 170-180 C-on süssük addig, míg szépen megpirul. Diós-almás salátával kínálhatjuk.

Hasonló receptek

Tejfölös tökfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenót főzelék

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: