Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen
Hozzávalók:
- nagyobb zsenge tök
- vagy 1/2 kg. gyalult tök
- egy evőkanál olaj
- 1 kiskanál piros őrölt paprika
- 1 kis evőkanál ecet
- 1 dl friss víz
- 1 csapott evőkanál liszt
- friss! kapor
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A makaróni méretűre gyalult tököt megsózott, felforrósított olajban egyszer-kétszer megkeverve pároljuk. Vigyázzunk ne törjük össze a zsenge tököt. Mielőtt teljesen átpuhulna, hozzáadjuk az ecetet, majd utána a liszt és a deci víz valamint paprika keverékével besűrítjük. Mikor félig (!!!!) kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a feldarabolt kaprot.
Hasonló receptek
Zöldség ágyon sült tengeri hal
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes
Töltött szafaládé
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes
Cukkini fözelék ahogy én készitem
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes