Rakott zöldbab

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 250 g zöldbab
  • 40 g sertéshús
  • 30 g rizs
  • 30 g tejföl
  • 20 g olaj
  • 20 g vöröshagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • paradicsom
  • zöldpaprika

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, kevés vízzel puhára pároljuk. A rizst puhára főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot feldaraboljuk és félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy olajjal kikent jénai edény aljára rakjuk a zöldbab felét, majd a húst és a rizst. Végül lefedjük a maradék zöldbabbal. Tetejét meglocsoljuk a tejföllel és a sütőben készre sütjük.

Hasonló receptek

Sajtos gubácska

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajttorta sonkával

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos rakott zöldség

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: