Rakott zöldbab:
Hozzávalók:
- 250 g zöldbab
- 40 g sertéshús
- 30 g rizs
- 30 g tejföl
- 20 g olaj
- 20 g vöröshagyma
- bors
- fűszerpaprika
- paradicsom
- zöldpaprika
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, kevés vízzel puhára pároljuk. A rizst puhára főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot feldaraboljuk és félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy olajjal kikent jénai edény aljára rakjuk a zöldbab felét, majd a húst és a rizst. Végül lefedjük a maradék zöldbabbal. Tetejét meglocsoljuk a tejföllel és a sütőben készre sütjük.
Hasonló receptek
Tojásos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Rozmaringos sült csirke
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paprikás rizses hús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes