Receptkereső

Rakott zöldbab:

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 250 g zöldbab
  • 40 g sertéshús
  • 30 g rizs
  • 30 g tejföl
  • 20 g olaj
  • 20 g vöröshagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • paradicsom
  • zöldpaprika

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, kevés vízzel puhára pároljuk. A rizst puhára főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot feldaraboljuk és félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy olajjal kikent jénai edény aljára rakjuk a zöldbab felét, majd a húst és a rizst. Végül lefedjük a maradék zöldbabbal. Tetejét meglocsoljuk a tejföllel és a sütőben készre sütjük.

Új keresés

Válasszon diétát: