Paradicsomos makaróni
Hozzávalók:
- 100 g fehérjeszegény makaróni
- 150 g paradicsom
- 20 g margarin
- 25 g gépsonka
- 10 g olaj kakukkfű
- oregánó
- fehérbors
Elkészítés:
A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és forró olajjal meglocsoljuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kisebb kockákra vágjuk. Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a paradicsomot és az apró kockára vágott gépsonkát, kevés sóval, oregánóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és megpirítjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk a tésztát, ráöntjük a paradicsomos-sonkás masszát, a kevéske reszelt sajttal megszórjuk és a sütőben felforrósítjuk.
Hasonló receptek
Paprikás rizses hús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenót mozzarellahálóban
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Majonézes tésztasaláta
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes