Parajgaluska

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg paraj
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 5 zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

Elkészítés:

A parajt nyersen ledaráljuk, 2 dkg zsírban megpároljuk, liszttel meghintjük és jól elkeverjük. A zsemléket tejbe beáztatjuk, jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk és húsdarálón átdarálva a parajhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, alaposan összekeverjük, majd kis galuskákat szaggatva, lassan fövő, sós vízben kifőzzük. A maradék zsírban a zsemlemorzsát megpirítjuk és a galuskákat beleforgatjuk. Tálaláskor a reszelt sajttal meghintjük.

Hasonló receptek

Zöldborsó pirított gombával és sajttal

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mandulás pisztráng

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Cukkinis lepény

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: