Cukkinis lepény

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 450 g cukkini
  • 450 g ricotta (vagy zsírszegény tehéntúró)
  • 2 tojás
  • 25 g burgonyaliszt (vagy étkezési keményítő)
  • 25 g liszt
  • 1/2-1 kávéskanál szárított szurokfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fehér bors
  • 2 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 10 g vaj a sütőformához
  • 1-2 kávéskanál liszt a sütőformához

Elkészítés:

A megmosott cukkinit hámozatlanul lereszeljük. Édes túrót összekeverjük a tojással. Hozzáadjuk a burgonyalisztet, a sima lisztet és a reszelt cukkinit. Ízesítjük sóval, fehér borssal, szurokfűvel és őrölt szerecsendióval. Kikenünk vajjal és kilisztezünk egy 22-24 cm átmérőjű, porcelán- vagy cserépsütőtálat (pitesütőt) és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütőben kb. 6-os fokozaton) 45-50 percig sütjük.

Hasonló receptek

Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos sült rizs

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: