Cukkinis lepény
Hozzávalók:
- 450 g cukkini
- 450 g ricotta (vagy zsírszegény tehéntúró)
- 2 tojás
- 25 g burgonyaliszt (vagy étkezési keményítő)
- 25 g liszt
- 1/2-1 kávéskanál szárított szurokfű
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehér bors
- 2 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 10 g vaj a sütőformához
- 1-2 kávéskanál liszt a sütőformához
Elkészítés:
A megmosott cukkinit hámozatlanul lereszeljük. Édes túrót összekeverjük a tojással. Hozzáadjuk a burgonyalisztet, a sima lisztet és a reszelt cukkinit. Ízesítjük sóval, fehér borssal, szurokfűvel és őrölt szerecsendióval. Kikenünk vajjal és kilisztezünk egy 22-24 cm átmérőjű, porcelán- vagy cserépsütőtálat (pitesütőt) és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütőben kb. 6-os fokozaton) 45-50 percig sütjük.
Hasonló receptek
Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos sült rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes