Házi nudli eperlekvárral
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 300-400 g liszt
- 4 tojássárga
- 50-100 g zsír
- só
- zsemlemorzsa
- vaj a forgatáshoz
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, majd forró vízben megfőzzük, átpasszírozzuk és a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságú nudlivá formázzuk és forró sós vízben kifőzzük. Alaposan lecsepegtetjük és vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Lekvárral és porcukorral megszórva, forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Brokkolis csavart tészta
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csodasajtos
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Lasagne bolognai módra
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes