Házi nudli eperlekvárral

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 300-400 g liszt
  • 4 tojássárga
  • 50-100 g zsír
  • zsemlemorzsa
  • vaj a forgatáshoz

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, majd forró vízben megfőzzük, átpasszírozzuk és a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságú nudlivá formázzuk és forró sós vízben kifőzzük. Alaposan lecsepegtetjük és vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Lekvárral és porcukorral megszórva, forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Burgonyás keksz

Tésztaféle, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Juhtúrós kocka

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Tönköly pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: