Csodasajtos

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 35 dkg reszelt sajt (füstölt és emmentáli vegyesen)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál bors
  • fél dl tej

Elkészítés:

A margarint a sütőporral elkevert lisztet és a 20 dkg reszelt sajtot összemorzsoljuk. /a 35 dkg vegyes ízű sajtot reszelés után forgassuk át, lehet trappista sajt is az ementáli helyett/ Majd a tojássárgáját, a sót, pirospaprikát és borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Nagy cipóvá formázva egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük, egymástól néhány centire. Előmelegített forró sütőben sárgára sütjük.

Hasonló receptek

Sáfrányos-spárgás penne

Tésztaféle, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos zöldséges pita

Tésztaféle, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Gibannyica (szerb rétes)

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: