Kefires lángos
Hozzávalók:
- 300 g schär mix b/barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
- 20 g friss budafoki élesztő
- 1 tojás
- 1 doboz kefir
- kevés tej
- csipet cukor
- só
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. (Ha kell, kevés vizet is adunk hozzá.) A tésztát legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formázunk, majd kerek formára széthúzzuk, esetleg sodrófával kinyújtjuk a lángosokat. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.
Hasonló receptek
Francia sajtostekercs
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sáfrányos-spárgás penne
Tésztaféle, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes