Kefires lángos
Hozzávalók:
- 300 g schär mix b/barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
- 20 g friss budafoki élesztő
- 1 tojás
- 1 doboz kefir
- kevés tej
- csipet cukor
- só
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. (Ha kell, kevés vizet is adunk hozzá.) A tésztát legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formázunk, majd kerek formára széthúzzuk, esetleg sodrófával kinyújtjuk a lángosokat. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.
Hasonló receptek
Sajtos bolyhocska
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajttekercs
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes