Szilvás gombóc

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 g keményítő
  • 30 g búzaliszt
  • 1 tojás
  • 50 g szilva
  • 30 g cukor
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 10 g olaj
  • fahéj
  • porcukor
  • 100 g burgonya

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, a tojással és a szükség szerint langyos vízzel összegyúrjuk az egészet. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk, közepébe tesszük a kimagozott szilvát és gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombóc feljön a tetejére. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon és a leszűrt, kész gombócokra szórjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Amerikai fánk

Tésztaféle, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós kocka

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Tökmagos-burgonyás zsemlék

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: