Nephropanból palacsinta készítése

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 100 g kenyérpor
  • 3 g élesztő
  • 2 g cukor
  • 150 g víz

Elkészítés:

A kenyérpor súlyára számított 3 % mennyiségű élesztőt, 2 %-nyi cukrot a 34-36C hőmérsékletű víz 1 részében elosztjuk. A cukor oldása után belekeverjük a kenyérport, majd homogenizálás után a maradék vízmennyiséget is hozzáadjuk. Habverő vagy fakanál segítségével híg palacsintatésztát készítünk. 20-30 perces kelesztés után forró palacsintasütőben minimális étolaj felhasználásával megsütjük. A kisült palacsintákat ízlés szerint töltelékkel töltve fogyaszthatjuk. Készíthetünk palacsintát élesztő felhasználása nélkül is. Ebben az esetben a tészta készítéséhez szódavizet célszerű felhasználni és a tészta kikeverés után azonnal süthető.

Hasonló receptek

Teljes kiőrlésű kenyér

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Amerikai fánk

Tésztaféle, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: