Spagetti pulyka húsgolyókkal
Hozzávalók:
- 1 teáskanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- áttörva
- 25 dkg marinara tésztaszósz
- 75 dkg sovány daráltpulyka
- 1 tojás
- 1/3 csésze reszelt light sajt
- 1/4 csésze petrezselyem
- összevágva
- 1/3 csésze zsemlemorzsa
- 1,5 teáskanál szárított vágott vöröshagyma
- 35 dkg linguine tészta
Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és 1/2 percig sütjük, majd hozzáöntjük a tésztaszószt. 2. Egy közepes tálban összekeverjük a kimaradt hozzávalókat a tészta kivételével. a húsból kis golyócskákat formázunk (kb. 30 húsgolyót). 3. A húsgolyókat beletesszük a szószba. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot. lassú tűzön 1 óráig főzzük. Időnként megkeverjük. 4. A tésztát a felhasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük. Leszűrjük. 5. A szószos húsgolyókat tésztával tálaljuk.
Hasonló receptek
Töltött csirkemell
Előétel, Közepes
Vashiány, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel
Előétel, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes