Májpástétom vajastésztában

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta
  • 60 dkg kacsamáj
  • kakukkfű
  • brandy
  • fél dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 darab zsemle
  • őrölt bors

Elkészítés:

A máj felét daráljuk meg az áztatott zsemlével együtt, majd ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és brandyvel. Gyúrjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. A másik felét daraboljuk kisebb kockákra, majd keverjük hozzá a májpéphez. Egy közepes sütőformát béleljünk ki vékonyra nyújtott tésztával, töltsük bele a masszát, majd zárjuk le a formát. A leeső tésztadarabokkal díszítsük a tetejét, majd előmelegített sütőben, 170-180 C-on süssük addig, míg szépen megpirul. Diós-almás salátával kínálhatjuk.

Hasonló receptek

Bolondos gomba

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Bundázott ráknyárs friss salátalevélen

Előétel, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhsajtos burgonyaszuflé

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: