Májpástétom vajastésztában
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas tészta
- 60 dkg kacsamáj
- kakukkfű
- brandy
- fél dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 2 darab tojás
- 2 darab zsemle
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A máj felét daráljuk meg az áztatott zsemlével együtt, majd ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és brandyvel. Gyúrjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. A másik felét daraboljuk kisebb kockákra, majd keverjük hozzá a májpéphez. Egy közepes sütőformát béleljünk ki vékonyra nyújtott tésztával, töltsük bele a masszát, majd zárjuk le a formát. A leeső tésztadarabokkal díszítsük a tetejét, majd előmelegített sütőben, 170-180 C-on süssük addig, míg szépen megpirul. Diós-almás salátával kínálhatjuk.
Hasonló receptek
Fűszeres tallérok
Előétel, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ringlis saslik
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Márványsajtos, diós töltött tojás
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes