Májgombócleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 1 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 l víz
  • tej
  • bors
  • vegeta
  • pirospaprika
  • majoránna.

Elkészítés:

A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb. 10-15 perccel, mielőtt készre főtt.

Hasonló receptek

Borleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Babos zöldségleves májgaluskával

Leves, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sütőtökös bableves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: