Májgombócleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 1 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 l víz
  • tej
  • bors
  • vegeta
  • pirospaprika
  • majoránna.

Elkészítés:

A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb. 10-15 perccel, mielőtt készre főtt.

Hasonló receptek

Raviolis leves

Leves, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldségleves sült tökkel

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajt-krémleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: