Májgombócleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 1 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 l víz
  • tej
  • bors
  • vegeta
  • pirospaprika
  • majoránna.

Elkészítés:

A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb. 10-15 perccel, mielőtt készre főtt.

Hasonló receptek

Zöldborsópüré leves

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kelbimbóleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Citromos krumplileves virslivel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: