Májleves
Hozzávalók:
- kb. egyforma mennyiségű sertésmáj és (mondjuk) sertéscomb
- babérlevél
- só
- tejföl
- levesbetét.
Elkészítés:
A húst összekockázod és felteszed főni babérleveles sós vízben. Ha már majdnem megpuhult, beleteszed a csíkokra vágott májat is. Én egyszerűen behabartam, anyósom általában rántani szokta. Lehet bele főzni apró csipetkét, sűrítésképpen. Nem feltétlenül fontos.
Hasonló receptek
Újházy-tyúkleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonyakrémleves sült gombával
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karalábéleves májgaluskával
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes