Magyaros rakott spagetti
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 40 dkg borjúhús
- 15 dkg vöröshagyma
- 15 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 6 dkg vaj
- 3 dkg zsemlemorzsa
- pirospaprika
- só
- olaj
Elkészítés:
A spagettit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és az olvasztott vajjal összekeverjük. Az apróra vágott hagymát olajban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a nagyon apróra vágott borjúhúst. Megsózzuk és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tesszük a spagetti felét. Ráhelyezzük a borjúhúst, tetejére rakjuk a vékony karikára vágott paprikát és paradicsomot. Befedjük a maradék tésztával és meglocsoljuk a hús levével. Közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig sütjük.
Hasonló receptek
Magyaros makaróni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkecsorba szerb módra
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Currys csirkemell
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes