Receptkereső

Rostonsült rák zöldségekkel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt)
  • 40 dkg cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 6 szál friss kapor
  • olívaolaj.

Elkészítés:

A mártáshoz: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 cl ánizslikőr, csipetnyi kurkuma, só, olívaolaj A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Belekeverjük az ánizslikőrt, sóval, kurkumával ízesítjük, majd összeturmixoljuk.#A körethez megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott cukkinit, megsózzuk és 5 percig pároljuk. A felét kivesszük és összeturmixoljuk. A maradék darabos zöldséget a felszeletelt fekete olajbogyóval és az apróra vágott kaporral együtt belekeverjük a zöldségpürébe. A ráktörzseket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és grillsütőben mindkét oldalon 4-4 percig sütjük. A rákhúst a páncélból kifejtjük, olívaolajjal meglocsoljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: