Rostonsült rák zöldségekkel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt)
  • 40 dkg cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 6 szál friss kapor
  • olívaolaj.

Elkészítés:

A mártáshoz: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 cl ánizslikőr, csipetnyi kurkuma, só, olívaolaj A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Belekeverjük az ánizslikőrt, sóval, kurkumával ízesítjük, majd összeturmixoljuk.#A körethez megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott cukkinit, megsózzuk és 5 percig pároljuk. A felét kivesszük és összeturmixoljuk. A maradék darabos zöldséget a felszeletelt fekete olajbogyóval és az apróra vágott kaporral együtt belekeverjük a zöldségpürébe. A ráktörzseket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és grillsütőben mindkét oldalon 4-4 percig sütjük. A rákhúst a páncélból kifejtjük, olívaolajjal meglocsoljuk.

Hasonló receptek

Halfilé zöldborsómártással (update 1)

Húsétel, Közepes

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Pirított csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött csirke olaszosan

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: