Brokkolis lazac
Hozzávalók:
- 70 dkg lazac
- 4 evőkanál vaj
- 1 darab citrom
- 1 darab citrom (zöld)
- őrölt bors
- só
- fél fej lilahagyma
- 1 kg brokkoli
Elkészítés:
A vajat hevítsük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, a citromok reszelt héját és öntsük rá a levüket is. A lazacot egészben vagy szeletekben tegyük alufóliára, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd zárjuk le légmentesen. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és az alufóliába zárt halat tepsire téve kicsi vízfürdőben pároljuk 10-15 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtessük le és forgassuk át a vajban. Bármilyen tejszínes szósszal kínálhatjuk.
Hasonló receptek
Rakott karfiol
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Répafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Fetás krumplisült
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes