Receptkereső

Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjúhús (darált)
  • 2 mogyoróhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál turbolya (apróra vágott)
  • 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 dkg gyömbér
  • 60 dkg uborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 pirospaprika (csípős)
  • só#A diszítéshez
  • turbolya

Elkészítés:

A hagymát és a szalonnát apróra szeleteljük, majd összekeverjük a darált hússal, a turbolyával, a petrezselyemmel, a zsemlemorzsával és sóval fűszerezzük. 12 golyót formálunk belőle és kevés olajban megsütjük. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük és a gyömbérrel együtt a maradék olajban megfuttatjuk, majd hozzákeverjük az uborkát, a paprikát és sóval ízesítjük. Nagylángon, kevergetve még 5 percig főzzük, majd a paprikát kidobjuk belőle. Turbolyával megszórjuk és a fasírtok mellé kínáljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: