Receptkereső

Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjúhús (darált)
  • 2 mogyoróhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál turbolya (apróra vágott)
  • 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 dkg gyömbér
  • 60 dkg uborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 pirospaprika (csípős)
  • só#A diszítéshez
  • turbolya

Elkészítés:

A hagymát és a szalonnát apróra szeleteljük, majd összekeverjük a darált hússal, a turbolyával, a petrezselyemmel, a zsemlemorzsával és sóval fűszerezzük. 12 golyót formálunk belőle és kevés olajban megsütjük. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük és a gyömbérrel együtt a maradék olajban megfuttatjuk, majd hozzákeverjük az uborkát, a paprikát és sóval ízesítjük. Nagylángon, kevergetve még 5 percig főzzük, majd a paprikát kidobjuk belőle. Turbolyával megszórjuk és a fasírtok mellé kínáljuk.

Hasonló receptek

Pirított fehér káposztával töltött csirkecomb

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sonkával töltött gomba

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenót tükörtojással

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: