Receptkereső

Csirkecombok zsenge zöldborsóval

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 gyöngyhagyma
  • 4 csirkecomb
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 40 dkg zöldborsó (zsenge
  • héjas)
  • 2 evőkanál korianderlevél (durvára vágott)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A combok bőrét kereszt alakban bevágjuk, borssal meghintjük, majd 2 evőkanál olajban 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A maradék olajban megfuttatjuk a hagymát, 2 evőkanál szójaszószt adunk hozzá, majd a cukrot is belekeverjük. Belerakjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, közepes tűzön 15 percig pároljuk. Közben a zöldborsót megtisztítjuk (a két véget levágjuk) és sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük, majd a maradék szójaszósszal összekeverjük. A főzést kislángon még 5 percig folytatjuk, közben időnként óvatosan átkeverjük. Végül a combokat és a borsót tányérokra rendezzük, korianderlevéllel díszítjük és melegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Máj és alma

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rakott kenyér

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Serpenyős csirkemáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: