Csirkecombok zsenge zöldborsóval
Hozzávalók:
- 4 gyöngyhagyma
- 4 csirkecomb
- 3 evőkanál olaj
- 6 evőkanál szójaszósz
- 1 kávéskanál cukor
- 40 dkg zöldborsó (zsenge
- héjas)
- 2 evőkanál korianderlevél (durvára vágott)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A combok bőrét kereszt alakban bevágjuk, borssal meghintjük, majd 2 evőkanál olajban 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A maradék olajban megfuttatjuk a hagymát, 2 evőkanál szójaszószt adunk hozzá, majd a cukrot is belekeverjük. Belerakjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, közepes tűzön 15 percig pároljuk. Közben a zöldborsót megtisztítjuk (a két véget levágjuk) és sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük, majd a maradék szójaszósszal összekeverjük. A főzést kislángon még 5 percig folytatjuk, közben időnként óvatosan átkeverjük. Végül a combokat és a borsót tányérokra rendezzük, korianderlevéllel díszítjük és melegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Kéksajtos tészta barnahagymával
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott csirke
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás túrógombóc
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes