Receptkereső

Csirkecombok zsenge zöldborsóval

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 gyöngyhagyma
  • 4 csirkecomb
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 40 dkg zöldborsó (zsenge
  • héjas)
  • 2 evőkanál korianderlevél (durvára vágott)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A combok bőrét kereszt alakban bevágjuk, borssal meghintjük, majd 2 evőkanál olajban 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A maradék olajban megfuttatjuk a hagymát, 2 evőkanál szójaszószt adunk hozzá, majd a cukrot is belekeverjük. Belerakjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, közepes tűzön 15 percig pároljuk. Közben a zöldborsót megtisztítjuk (a két véget levágjuk) és sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük, majd a maradék szójaszósszal összekeverjük. A főzést kislángon még 5 percig folytatjuk, közben időnként óvatosan átkeverjük. Végül a combokat és a borsót tányérokra rendezzük, korianderlevéllel díszítjük és melegen tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: