Csirkemáj tejben párolva
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemáj (lehet szívvel együtt is
- aki szereti)
- kb. 2 dl tej
- só
- kis vaj vagy margarin a kikenéshez
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és egy tálban besózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk. (ez idő alatt fellazulnak a máj rostjai, nem lesz kemény!) Egy jénai tálat kikenünk, beletesszük a májat és felöntjük annyi tejjel, hogy épp csak ellepje. Megpároljuk, lehet mikróban is. kb. 30 perc alatt kész, ezalatt a tejet magába szívja a máj. Kicsit felturbózott krumplipürével tálaljuk. (Párolt zöldség, füstölt sajt, esetleg egy tojássárgája a krumplipüréhez)
Hasonló receptek
Szardíniai omlett
Egytálétel, Könnyű
Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőben sült lecsó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Portugál feijoada
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes