Mozart-golyó

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál rum
  • 1 tojásfehérje
  • kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.

Elkészítés:

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk

Hasonló receptek

Madártej

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Vargabéles

Desszert, Közepes

Epebetegség, Mogyorómentes

Kevert almás

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: