Receptkereső

Grillezett csirke kebab barbecue-mártással

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Nyársakhoz: 1 kg kicsontozott csirkemell bőr nélkül
  • 1-1 db piros
  • zöld és sárga húsú kaliforniai paprika
  • 20 db bambusznyárs
  • Barbecue-mártáshoz: 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 2,5 dl ketchup
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1-1 teáskanál kakukkfű
  • őrölt római kömény
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • oregánó és majoránna.

Elkészítés:

A mártáshoz a hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd tegyük hűtőbe egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. A megmosott csirkemellet felkockázzuk, majd egy éjszakára 2-2,5 dl mártásban hagyjuk pihenni. A bambusznyársakat pedig áztassuk vízbe. A paprikákat szintén kockázzuk fel. A nyársra húzzuk őket felváltva: csirke, sárga paprika, csirke, zöld paprika, csirke, piros paprika, stb. Előmelegített grillsütőbe tegyük a nyársakat, majd mindegyik oldalukon 3-5 percig grillezzük a nyársakat, amelyeket néha kenjünk meg a barbecue-mártással. Egy adag párolt rizs mellé téve tálaljuk. Tápérték egy adagban:

Hasonló receptek

Gombás marhatokány

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Baconnel és sajttal rakott csirkemell

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Cukkinis kenyér

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: