Receptkereső

Grillezett csirke kebab barbecue-mártással

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Nyársakhoz: 1 kg kicsontozott csirkemell bőr nélkül
  • 1-1 db piros
  • zöld és sárga húsú kaliforniai paprika
  • 20 db bambusznyárs
  • Barbecue-mártáshoz: 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 2,5 dl ketchup
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1-1 teáskanál kakukkfű
  • őrölt római kömény
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • oregánó és majoránna.

Elkészítés:

A mártáshoz a hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd tegyük hűtőbe egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. A megmosott csirkemellet felkockázzuk, majd egy éjszakára 2-2,5 dl mártásban hagyjuk pihenni. A bambusznyársakat pedig áztassuk vízbe. A paprikákat szintén kockázzuk fel. A nyársra húzzuk őket felváltva: csirke, sárga paprika, csirke, zöld paprika, csirke, piros paprika, stb. Előmelegített grillsütőbe tegyük a nyársakat, majd mindegyik oldalukon 3-5 percig grillezzük a nyársakat, amelyeket néha kenjünk meg a barbecue-mártással. Egy adag párolt rizs mellé téve tálaljuk. Tápérték egy adagban:

Új keresés

Válasszon diétát: