Parajfőzelék

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg száraitól tisztított
  • jól megmosott paraj / gyors fagyaszott 0. 5 kg /
  • 2 -3 evőkanál olaj
  • 2 db kissé púpozót evőkanál liszt
  • 1 -2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • őrölt fekete bors
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • kevés cukor

Elkészítés:

Az alaposan megtisztított parajt, forrásba lévő szódabikarbónás vízbe megfőzzük, leszűrjük és kézi robotgéppel vagy turmixgéppel alaposan összetörjük. A parajt visszatesszük a főzőlábasba. Az olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, beletesszük a fokhagyma nyomón áttört fokhagymát a tejjel, kevés vízzel alaposan elkeverjük és a lábasban lévő parajhoz adjuk. Visszatesszük a tűzre, 1 - 2 kávés kanál cukorral, őrölt borssal, sóval ízesítjük, és készre főzzük. A főzeléket gyors fagyaszott parajból készítjük, akkor a kiengedett parajpürét a kész rántásba tesszük, / rántást a főzőlábasban pirítjuk! /, A rántásba belerakjuk a zúzott fokhagymát, a kiolvasztott parajt, föl engedjük tejjel, kevés vízzel, belerakjuk a sót, őrölt borsot, kevés cukrot és készre főzzük. Dúsíthatjuk a főzeléket úgy, hogy tejben megáztatunk egy száraz zsemlét, / vagy ugyanannyi zsemlemorzsát / és a parajjal együtt összeforraljuk. Főtt kemény tojással, vagy tükörtojással, de lehet bundáskenyérrel tálalni.

Hasonló receptek

Szárnyashússal töltött alma

Főétel, Nehéz

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sonkahabos burgonya

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-zöldséges lasagne

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: