Feketebableves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 5 szelet pulykaszalonna
  • darabokra vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • apró kockákra vágva
  • 1 csésze reszelt sárgarépa
  • 1/4 csésze fagyasztott spenót
  • felengedve
  • lé nélkül
  • 2×50 dkg feketebab - konzerv
  • lé nélkül
  • 3×4 dl zsírmentes sótlan húsleves
  • 1/2 teáskanál só (tetszés szerint)
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

1. Egy nagy leveses edényben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a szalonnát és 3 perc alatt ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és további 4 percig sütjük, míg a hagyma üvegessé válik. Hozzáadjuk a sárgarépát, spenótot. 3-4 percig sütjük. 2. Az edénybe tesszük a többi kimaradt hozzávalót. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot és lassú tűzön 20 percig főzzük.

Hasonló receptek

Búzaleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Narancsos répakrémleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Frankfurti leves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: