Búzaleves
Hozzávalók:
- 1/2 csésze darált búza
- 3 pohár víz
- 1 kávéskanál vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1-1 szál sárgarépa
- es petrezselyem gyökér
Elkészítés:
A búzát vízzel felforraljuk, megsózzuk és kis lángon puhára főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat. Tálaláskor adjuk mellé a reszelt zöldséget és a sajtot.
Hasonló receptek
Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sáfrányos halleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes