Frankfurti leves
Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb burgonya
- 4-5 evőkanál olaj
- 3-4 gluténmentes virsli
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- majoránna
- rizsliszt
- bors
- só
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olaj felén lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, valamint a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel. Felengedjük vízzel és lassú tűzön főzzük. Amikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés rizsliszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén beletesszük az előzőleg pár csepp olajon megpirított virsli karikákat.
Hasonló receptek
Tárkonyos tejfölös húsleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májgombócleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Kapros-túrós cukkinileves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes