Frankfurti leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 3-4 gluténmentes virsli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • majoránna
  • rizsliszt
  • bors

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felén lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, valamint a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel. Felengedjük vízzel és lassú tűzön főzzük. Amikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés rizsliszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén beletesszük az előzőleg pár csepp olajon megpirított virsli karikákat.

Hasonló receptek

Tárkonyos tejfölös húsleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Májgombócleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Kapros-túrós cukkinileves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: