Csirkehúsleves keletiesen
Hozzávalók:
- 1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
- 50 dkg sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1-1 evőkanál őrölt kurkuma és paradicsompüré
- 2 szál zeller
- 1 citrom (leve)
- 2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá és felforraljuk. Beletesszük a reszelt hagymát és gyömbért, a kurkumát, megsózzuk, borsozzuk és 1 óráig kislángon főzzük. Közben a répákat kis kockákra daraboljuk, a zellerszárakat felkarikázzuk. Amikor a csirkehús már puha, kiszedjük a levesből és leszedjük a csontról. A levest leszűrjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és annyi vizet, hogy 1, 2 liter folyadékot kapjunk. Felforraljuk, beletesszük a répákat meg a zellert, félpuhára főzzük, majd visszatesszük a csirkehúst, a zöldborsót és még 10 percig főzzük. A citrom levével savanyítjuk és koriandert szórunk a tetejére.
Hasonló receptek
Spárgakrémleves másként
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldbabpüré leves
Leves, Közepes
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Böjti burgonyaleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes