Receptkereső

Rizssaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Laktózmentes, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizs
  • 25 dkg zöldborsó (1 kis üveg konzerv zöldborsó)
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 keménytojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csomag kapor vagy petrezselyemzöld
  • kevés borecet (1 evőkanál)
  • bors

Elkészítés:

A zöldborsót és a jól megmosott rizst 1 evőkanál olajjal összekeverjük és kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi kevés sóval puhára pároljuk. Megöntözzük borecettel és ha kihűlt belekeverjük a csíkokra vágott paprikát, a nyolcrét vágott paradicsomot és főtt tojásokat, az apróra vágott kaprot és a maradék (2 e. k.) olajat. Jól behűtve tálaljuk!

Új keresés

Válasszon diétát: