Receptkereső

Rizssaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Laktózmentes, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizs
  • 25 dkg zöldborsó (1 kis üveg konzerv zöldborsó)
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 keménytojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csomag kapor vagy petrezselyemzöld
  • kevés borecet (1 evőkanál)
  • bors

Elkészítés:

A zöldborsót és a jól megmosott rizst 1 evőkanál olajjal összekeverjük és kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi kevés sóval puhára pároljuk. Megöntözzük borecettel és ha kihűlt belekeverjük a csíkokra vágott paprikát, a nyolcrét vágott paradicsomot és főtt tojásokat, az apróra vágott kaprot és a maradék (2 e. k.) olajat. Jól behűtve tálaljuk!

Hasonló receptek

Káposztasaláta 1.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák

Juhsajtsaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Feta sajtos saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: