Rizssaláta
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 25 dkg zöldborsó (1 kis üveg konzerv zöldborsó)
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 keménytojás
- 3 evőkanál olaj
- 1 csomag kapor vagy petrezselyemzöld
- kevés borecet (1 evőkanál)
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldborsót és a jól megmosott rizst 1 evőkanál olajjal összekeverjük és kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi kevés sóval puhára pároljuk. Megöntözzük borecettel és ha kihűlt belekeverjük a csíkokra vágott paprikát, a nyolcrét vágott paradicsomot és főtt tojásokat, az apróra vágott kaprot és a maradék (2 e. k.) olajat. Jól behűtve tálaljuk!
Hasonló receptek
Téli saláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült húsos saláta
Saláta, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tortellini saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes