Paradicsomkocsonya

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg kemény paradicsom
  • 8 dkg fekete olajbogyó
  • 35 dkg feta sajt
  • 1 tasak zselatinpor
  • fél citrom
  • 2-2 evőkanál pesto és olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paradicsomokat 10 másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Az olajbogyókat ugyancsak felkarikázzuk, a fetát darabokra morzsoljuk, a zselatint egy csésze hideg vízben feloldjuk. A citrom levét elkeverjük egy evőkanál vízben, egy serpenyőben felforraljuk, majd levesszük a tűzről és mikor már nem forró, belekeverjük a zselatint. Hozzáadjuk a pesto mártást és összekeverjük. Kiolajozzuk a pástétomformát, a paradicsom és az olajbogyók egyharmad részét belerakjuk, majd bevonjuk a pestós mártás egyharmadával és beletesszük a feta egyharmadát. Az eljárást addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak, majd Folpackkal lefedjük a pástétomformát és 4 órára hűtőbe tesszük. A tálaláshoz meleg vizet csorgatunk a formára, kifordítjuk belőle a pástétomot, meglocsoljuk olívaolajjal és korianderlevéllel díszítjük.

Hasonló receptek

Tavaszi krumpli paradicsommal

Előétel, Könnyű

Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Könnyű töltött hagyma

Előétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtfondü almával

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: