Tavaszi krumpli paradicsommal
Hozzávalók:
- 8 nagyobb paradicsom
- só
- bors
- 20 dkg burgonya
- 4 tojás
- 20 szem kapribogyó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- majonéz
- 1 evőkanál csípős mustár
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A paradicsomok kalapjait levágjuk, belsejüket kivájjuk, besózzuk, majd az üregükkel lefele fordítjuk, hogy a levük kifolyjon. A meghámozott krumplit apróra felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk. A két tojás sárgáját félretesszük a díszítéshez. A többi tojást összeaprítjuk. A kapribogyót és a petrezselymet felaprózzuk és a majonézhez adjuk. Elkeverem a mustárral, a tejföllelés a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül beleforgatjuk a krumplit. A paradicsomot megtöltjük a salátával és tálra teszem. A tetejét a félretett tojássárgájával díszítjük.
Hasonló receptek
Sonkával vagy gombával töltött burgonya
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Juhsajtos burgonyaszuflé
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos puffancs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes