Majonézes riszsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 csomag gyorsrizs
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 csomag mazsola
  • 1 kis csokor kapor
  • diónyi reszelt vöröshagyma
  • 2 dl 12%-os tejföl
  • 2 dl kefir
  • 1 tubus majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés citromlé
  • fehérbors
  • pici cukor vagy édesítőszer

Elkészítés:

A rizst a dobozon előírt ideig főzzük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a mártást- a majonézt, a tejfölt és a kefírt simára kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt vöröshagymát, az apróra vágott kaprot, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével és fehérborssal. Ha kihűlt a rizs, hozzáadjuk a csemegekukoricát és a már előre beáztatott mazsolát, majd a mártással összekeverjük. Hidegen tálaljuk. Kitűnő hideg sültek mellé.

Hasonló receptek

Rizssaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Laktózmentes, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sütőtök saláta csirkehússal

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Joghurtos spenótsaláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: