Majonézes riszsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 csomag gyorsrizs
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 csomag mazsola
  • 1 kis csokor kapor
  • diónyi reszelt vöröshagyma
  • 2 dl 12%-os tejföl
  • 2 dl kefir
  • 1 tubus majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés citromlé
  • fehérbors
  • pici cukor vagy édesítőszer

Elkészítés:

A rizst a dobozon előírt ideig főzzük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a mártást- a majonézt, a tejfölt és a kefírt simára kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt vöröshagymát, az apróra vágott kaprot, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével és fehérborssal. Ha kihűlt a rizs, hozzáadjuk a csemegekukoricát és a már előre beáztatott mazsolát, majd a mártással összekeverjük. Hidegen tálaljuk. Kitűnő hideg sültek mellé.

Hasonló receptek

Pulykahússaláta

Saláta, Könnyű

Crohn, Csontritkulás, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkés Caesar saláta

Saláta, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tzatziki saláta candidás módra

Saláta, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: