Receptkereső

Majonézes riszsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 csomag gyorsrizs
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 csomag mazsola
  • 1 kis csokor kapor
  • diónyi reszelt vöröshagyma
  • 2 dl 12%-os tejföl
  • 2 dl kefir
  • 1 tubus majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés citromlé
  • fehérbors
  • pici cukor vagy édesítőszer

Elkészítés:

A rizst a dobozon előírt ideig főzzük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a mártást- a majonézt, a tejfölt és a kefírt simára kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt vöröshagymát, az apróra vágott kaprot, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével és fehérborssal. Ha kihűlt a rizs, hozzáadjuk a csemegekukoricát és a már előre beáztatott mazsolát, majd a mártással összekeverjük. Hidegen tálaljuk. Kitűnő hideg sültek mellé.

Új keresés

Válasszon diétát: