Majonézes riszsaláta
Hozzávalók:
- 2 csomag gyorsrizs
- 1 doboz csemegekukorica
- 1 csomag mazsola
- 1 kis csokor kapor
- diónyi reszelt vöröshagyma
- 2 dl 12%-os tejföl
- 2 dl kefir
- 1 tubus majonéz
- 1 evőkanál mustár
- kevés citromlé
- fehérbors
- só
- pici cukor vagy édesítőszer
Elkészítés:
A rizst a dobozon előírt ideig főzzük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a mártást- a majonézt, a tejfölt és a kefírt simára kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt vöröshagymát, az apróra vágott kaprot, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével és fehérborssal. Ha kihűlt a rizs, hozzáadjuk a csemegekukoricát és a már előre beáztatott mazsolát, majd a mártással összekeverjük. Hidegen tálaljuk. Kitűnő hideg sültek mellé.
Hasonló receptek
Rizssaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Laktózmentes, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtök saláta csirkehússal
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos spenótsaláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes