Receptkereső
Majonézes riszsaláta
Hozzávalók:
- 2 csomag gyorsrizs
- 1 doboz csemegekukorica
- 1 csomag mazsola
- 1 kis csokor kapor
- diónyi reszelt vöröshagyma
- 2 dl 12%-os tejföl
- 2 dl kefir
- 1 tubus majonéz
- 1 evőkanál mustár
- kevés citromlé
- fehérbors
- só
- pici cukor vagy édesítőszer
Elkészítés:
A rizst a dobozon előírt ideig főzzük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a mártást- a majonézt, a tejfölt és a kefírt simára kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt vöröshagymát, az apróra vágott kaprot, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével és fehérborssal. Ha kihűlt a rizs, hozzáadjuk a csemegekukoricát és a már előre beáztatott mazsolát, majd a mártással összekeverjük. Hidegen tálaljuk. Kitűnő hideg sültek mellé.