Almás burgonyasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 600 g burgonya
  • 400 g alma
  • 100 g trappista sajt
  • 50 g vöröshagyma
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 kávéskanál mustár
  • fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük, a megfőzött almát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük. A karikákra vágott burgonyát, almát, vöröshagymát összekeverjük és leöntjük a citromléből, olajból, mustárból, sóból, készített salátaöntettel. A végén keverjük össze a kis kockákra vágott sajttal. Lehűtve fogyasszuk. Díszíthetjük friss zöldpetrezselyemmel vagy bazsalikommal.

Hasonló receptek

Diós uborkasaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Feta sajtos saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Madársaláta spenóttal és sárgarépával

Saláta, Könnyű

Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: