Ráksaláta
Hozzávalók:
- A salátához: 35 dkg rák tisztítva
- főve (kb. 3 csészényi)
- 1/4 csésze szétmorzsolt fetasajt
- 1/4 csésze aszalt paradicsom
- összevágva
- 4 csésze brokkoli
- 1 nagy fej saláta
- összevágva#Az öntethez: 1/2 csésze narancslé
- 2 evőkanál rizsbor ecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál csípős paprikakrém
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt feketebors
Elkészítés:
1. Egy nagyobb méretű salátástálban összekeverjük a saláta alapanyagokat. 2. Egy közepes tálban összekeverjük az öntet alapanyagokat. 3. A salátára ráöntjük az öntetet és jól összekeverjük.
Hasonló receptek
Sajtsaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parmezános saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal
Saláta, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes