Receptkereső

Mozarella saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 csomag mozarella
  • 2 paradicsom
  • 1 jégsaláta
  • 1 csomag retek
  • 5 dkg dióbél
  • 1 kevés olíva olaj#Az öntethez: 1 pohár joghurt
  • 10 dkg márványsajt
  • bors

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot és a retket nagyobb cikkekre szeljük, a salátát könnyen ehető szeletkékre tépkedjük. A diót durvára töröm kézzel vagy mozsárban és egy teflon serpenyőben, magas lángon 2-3 perc alatt aranybarnára pirítom. Beleteszem a felaprított zöldségeket egy tálba, rászórok 1 evőkanál pirított diót, meglocsolom az olíva olajjal majd lazán összekeverem. Egy kisebb tálban a joghurtot, márványsajtot, simára keverem és ízlés szerint sóval, borssal ízesítem. A salátát fogyasztáskor meglocsolom az öntettel!

Új keresés

Válasszon diétát: