Joghurtos csirkemell saláta
Hozzávalók:
- 1 csirkemell-filé
- 2 pohár joghurt
- 1 teáskanál hagymakrém
- 1 teáskanál fokhagymakrém
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál Piros arany
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csokor petrezselyem
- felaprítva
- kevés só
- 1 evőkanál almaecet
- 1 zacskó salátakeverék.
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, félretesszük. Egy pohár joghurtban elkeverjük a fokhagyma- és a hagymakrémet, a kakukkfüvet, oreganót, a piros aranyt és a sót. Aztán beleforgatjuk csirke-csíkokat és az egészet 10 percre félretesszük. Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez összekeverjük a maradék joghurtot a majonézzel, a petrezselyemmel, a sóval és az ecettel. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a lecsepegetett csirke-csíkokat röviden megpirítjuk. A salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel és rászedjük a húst. Végül az ételt megkoronázzuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Narancsos-fokhagymás spenótsaláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Madársaláta spenóttal és sárgarépával
Saláta, Könnyű
Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananászos-sonkás rizssaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes