Joghurtos csirkemell saláta
Hozzávalók:
- 1 csirkemell-filé
- 2 pohár joghurt
- 1 teáskanál hagymakrém
- 1 teáskanál fokhagymakrém
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál Piros arany
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csokor petrezselyem
- felaprítva
- kevés só
- 1 evőkanál almaecet
- 1 zacskó salátakeverék.
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, félretesszük. Egy pohár joghurtban elkeverjük a fokhagyma- és a hagymakrémet, a kakukkfüvet, oreganót, a piros aranyt és a sót. Aztán beleforgatjuk csirke-csíkokat és az egészet 10 percre félretesszük. Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez összekeverjük a maradék joghurtot a majonézzel, a petrezselyemmel, a sóval és az ecettel. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a lecsepegetett csirke-csíkokat röviden megpirítjuk. A salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel és rászedjük a húst. Végül az ételt megkoronázzuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Diétás franciasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sopszka saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Horiatiki / Görög saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák