Csirkepaprikás

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 comb
  • egy kis olíva vagy kókuszolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Egy edényt kikenünk olajjal, beletesszük az apróra vágott hagymát, szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, pirospaprikát, zúzott fokhagymát. A csirkecombot besózzuk, rátesszük a zöldségekre, kevés vizet öntünk rá, ha elfőtt a víz mindig utána öntünk, hogy le ne égjen a zöldség és fedő alatt gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, a zöldségeket kivesszük, leturmixoljuk 1-2 evőkanál vízzel. A tejfölt liszttel sűrítjük, hozzáadjuk a zöldségpéphez és összeforraljuk. A húst a mártásba tesszük és melegen tálaljuk.Energiaérték adagonként: 147 kcal, szénhidrát: 3,2 g.

Hasonló receptek

Tojáspörkölt

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kókuszos-sajtos rizsgombóc

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: