Burgonyaleves (sószegény)
Hozzávalók:
- 2-3 db burgonya
- 2 kiskanál liszt
- 2 mokkáskanál olívaolaj ( vagy kókuszolaj)
- 1 dl tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- pirospaprika
- bors
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
A megmosott megtisztított burgonyát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott burgonyát,kb. 3-4 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára főzzük. Mikor megfőtt, a lisztet belekeverjük a tejfölbe és a habarást a leveshez öntjük. Adagonként:Energiaértéke: 180 kcal, szénhidrát. 22g
Hasonló receptek
Sütőtök levesem
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Búzaleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög rizses tyúkleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes