Burgonyaleves (sószegény)
Hozzávalók:
- 2-3 db burgonya
- 2 kiskanál liszt
- 2 mokkáskanál olívaolaj ( vagy kókuszolaj)
- 1 dl tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- pirospaprika
- bors
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
A megmosott megtisztított burgonyát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott burgonyát,kb. 3-4 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára főzzük. Mikor megfőtt, a lisztet belekeverjük a tejfölbe és a habarást a leveshez öntjük. Adagonként:Energiaértéke: 180 kcal, szénhidrát. 22g
Hasonló receptek
Paszternák krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymaleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes