Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 15 dkg zsenge karalábé
  • 2-3 szál zellerlevél
  • 8 dkg köles vagy árpagyöngy
  • 1 babérlevél
  • 2 kiskanál olaj
  • ha lehet olíva olaj
  • 5 dl csont-lé /vagy zöldséges-húsleveskocka/
  • 1 mokkáskanál só
  • fél csokor apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát, a zellert és a karalábét apró kockára vágjuk. A zöldségeket, az átválogatott kölest vagy árpagyöngyöt és a zeller zöldjét a babérlevéllel együtt egy lábasban az olajon egy kevés vízzel néhány percig pároljuk, majd a húslevessel felöntjük és megsózzuk. Lefedve, közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Végül a babérlevelet a levesből kidobjuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Szőlőleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Raviolis leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dinnyeleves fűszeres pirítóssal

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: