Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sárgarépa
- 10 dkg zeller
- 15 dkg zsenge karalábé
- 2-3 szál zellerlevél
- 8 dkg köles vagy árpagyöngy
- 1 babérlevél
- 2 kiskanál olaj
- ha lehet olíva olaj
- 5 dl csont-lé /vagy zöldséges-húsleveskocka/
- 1 mokkáskanál só
- fél csokor apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát, a zellert és a karalábét apró kockára vágjuk. A zöldségeket, az átválogatott kölest vagy árpagyöngyöt és a zeller zöldjét a babérlevéllel együtt egy lábasban az olajon egy kevés vízzel néhány percig pároljuk, majd a húslevessel felöntjük és megsózzuk. Lefedve, közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Végül a babérlevelet a levesből kidobjuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Hasonló receptek
Húsleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Pórés-zelleres csirkeleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hamis gulyásleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes