Pirított csirkemáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 15 dkg gomba
  • 2-2 kisebb paradicsom és vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 teáskanál konyak
  • késhegynyi őrölt bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • és a végén ízlés szerint só.

Elkészítés:

A forró olajon aranysárgára pirított vöröshagymára dobott szeletelt gombát fedő nélkül pár percig párolom. Ezek után rádobom a kockákra vágott paradicsomot és az összes fűszert. Addig pirítom, míg mártássűrűségű nem lesz. A mártásra helyezett az aprított csirkemájat a zúzott fokhagymával állandó keverés mellett a máj színe vesztéséig (fehéredéséig) sütöm, majd aláöntöm a bort és a konyakot. Végezetül jól összeforralom és burgonyakrokettel vagy burgonyalángossal tálalom. Csak a tányéron sózom.

Hasonló receptek

Spenótos húsgombóc

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zelleres-almás-szilvás máj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májropogós kukoricabundában

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: