Csirkemell sajtos bundában

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 1 teáskanál gluténmentes mustár
  • 20 dkg reszelt sajt
  • rizsliszt
  • 2 tojás

Elkészítés:

A csirke- vagy pulykamellet kifilézzük, vékony szeletekre vágjuk és besózzuk. Rizslisztbe forgatjuk, majd a következő sajtos bundába mártjuk: 2 tojást villával felverünk, sót, mustárt, reszelt sajtot, rizslisztet keverünk bele és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe mártjuk a hússzeleteket és teflon serpenyőben, bő olajban kisütjük. Amíg az egyik oldala meg nem sül, ne emelgessük, mert lehet, hogy az elején kicsit tapad az edényhez. Ha megsül, szépen meg lehet fordítani. Ezzel a módszerrel nagyon finom, puha, omlós lesz a csirkemell, nem szárad ki.

Hasonló receptek

Sült máj - libazsírban

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött dagadó

Húsétel, Nehéz

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Pulykamáj zöldborsóval

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: