Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel
Hozzávalók:
- 60 dkg borjúmáj
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál vágott kakukkfű
- 4 zöldpaprika
- 2 mini bagett
Elkészítés:
A májat megmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A kakukkfüvet, petrezselymet apróra vágjuk és összekeverjük egy kis olajjal. Megkenegetjük vele a májszeleteket és letakarva pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a faszén parázslik, a grillrácsot megkenegetjük olajjal, a zöldfűszereket leszedjük a májról és mindkét oldalát kíméletesen megsütjük, de vigyázunk arra, hogy ne száradjon ki, majd letakarva félretesszük. A mini bagetteket félbevágjuk és félbevágott felükkel a rácsra fektetjük. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, felnegyedeljük és grillrácsra téve a többi hozzávalóval együtt megpirítjuk. A májszeleteket megsózzuk, megborsozzuk és egy kis vajdarabot megolvasztunk a tetején. A pirított bagetteket is megkenjük vajjal és ráhelyezzük a májszeleteket, a sült paprikát. Vegyes zöldsalátát készítünk hozzá.
Hasonló receptek
Sajtos-tejfölös tepsiben sült csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fincsibe
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pelyhes-magos halvagdalt
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes